• Thai Yoga Healing Practices

  Εναλλακτικές Θεραπείες και Μάλαξη
 • Thai Yoga Healing Practices

  Εναλλακτικές Θεραπείες και Μάλαξη
 • Thai Yoga Healing Practices

  Εναλλακτικές Θεραπείες και Μάλαξη
 • Thai Yoga Healing Practices

  Εναλλακτικές Θεραπείες και Μάλαξη
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ΟΣΦΥΙΚΗ ΜΟΙΡΑΣ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ):
Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου αλλά και άλλων παθήσεων που εμφανίζονται στην περιοχή της οσφυϊκής μοίρας.
ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της τενοντίτιδας στον ώμο που εκδηλώνεται όταν υπάρχει φλεγμονή στο στροφικό πέταλο. Είναι συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που ασκείται στον τένοντα. Αυτό μπορεί να συμβεί από μια απότομη ή ασυνήθιστη κίνηση άρσης κάποιου βάρους, πτώση με τεντωμένο χέρι, δυνατό σπρώξιμο ή τράβηγμα ή από δυνατή ρίψη αντικειμένου. Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει σταδιακά μέσω κάποιας επαναλαμβανόμενης δραστηριότητας η οποία προκαλεί μικροτραυματισμούς οι οποίοι λειτουργούν αθροιστικά, και δημιουργούν φλεγμονή στην περιοχή.
ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του Διαστρέμματος. Το Διάστρεμμα ονομάζεται η τραυματική ρήξη (διατομή) των συνδέσμων της αρθρώσεως, αλλά χωρίς κάταγμα στα οστά. Πρόκειται ουσιαστικά γι’ αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη «στραμπούληγμα». (Εάν το διάστρεμμα της ποδοκνημικής συνυπάρχει με κάταγμα οστού, οπότε πρόκειται για μικτή τραυματική βλάβη).
ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα που είναι η συμπίεση του μέσου νεύρου και των τενόντων , καθώς αυτό διέρχεται από το καρπιαίο σωλήνα. Ο σωλήνας είναι ένα στενό μονοπάτι στη περιοχή του καρπού, που αποτελείται από οστά, συνδέσμους καθώς και τένοντες που κινούν τα δάχτυλα του χεριού. Η υπέρ χρήση και η κατακράτηση υγρών (όπου μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο των ιστών εντός του σωλήνα) εμφανίζεται σε ηλικίες από 30 έως 60 χρονών, η συχνότητα του στις γυναίκες είναι 3 φορές περισσότερη από τους άντρες, λόγω πιο στενής κατασκευής στις γυναίκες του εγκάρσιου παλαμιαίου συνδέσμου.
ΣΤΕΝΩΤΙΚΗ ΤΕΝΟΝΤΟΕΛΥΤΡΙΤΙΔΑ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της στενωτικής τενοντοελυτρίτιδας ή εκτινασσόμενο δάκτυλο που ονομάζουμε την πάθηση των τενόντων και του περιβλήματος (έλυτρο). Οι τένοντες παρομοιάζονται με σχοινιά, που συνδέουν τους μύες στο αντιβράχιο μας με τα δάχτυλα μας. Αυτά τα σχοινιά μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα δάχτυλα μας και κρατιούνται στη θέση τους με ένα σύστημα καλυμμάτων σαν τούνελ (έλυτρα), που δρουν περίπου όπως η τροχαλία, επιτρέπουν δηλαδή στο σχοινί να κρατάει μια σταθερή τροχιά. Τα τούνελ αυτά κρατάνε τον τένοντα κοντά στο κόκκαλο. Τα έλυτρα έχουν μια λεία επιφάνεια που επιτρέπει την ευχερή ολίσθηση του τένοντα.
AΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ):

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από το αυχενικό σύνδρομο, την δισκοπάθεια, την κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και άλλων παθήσεων που εμφανίζονται στην περιοχή της αυχενικής μοίρας.
ΠΕΡΙΟΣΤΙΤΙΔΑ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της περιοστίτιδας που είναι φλεγμονή και που εκδηλώνεται με πόνο πολλές φορές έντονο στην πρόσθια επιφάνεια της κνήμης και ιδιαίτερα στη μεσότητά της. Είναι ένα σύνδρομο που εμφανίζεται λόγο υπέρχησης (υπερβολική χρήση). Συμβαίνει συνήθως σε αθλητές κακώς προπονούμενους, σε έφηβους που ψηλώνουν γρήγορα, σε άτομα πού εκτίθενται σε πολύωρη ορθοστασία, ή δημιουργούν καταπόνηση της ποδοκνημικής (βάδιση σε ανώμαλο έδαφος, ορειβασία, κυνήγι στο βουνό, κλπ.).
ΘΛΑΣΗ:

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της Θλάσης που ονομάζεται η κάκωση, ο τραυματισμός των μυών ο οποίος συνοδεύεται από ρήξη μυϊκών ινών και αιμορραγία. Ο τραυματισμός μπορεί να προέρχεται λόγω ενεργητικής δράσης (π.χ. υπερπροσπάθεια σε άσκηση), ή αποτέλεσμα παθητικής κατάστασης (π.χ. λόγω χτυπήματος).
ΚΥΣΤΗ BAKER ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της χονδροπάθειας του γόνατος που είναι μια συχνή επώδυνη πάθηση η οποία προσβάλει κυρίως τον χόνδρο της επιγονατίδας , κατά δεύτερο λόγο το χόνδρο της μηριαίας τροχιλίας και τον χόνδρο των κνημιαίων κονδύλων μόνο στις περιπτώσεις που έχουν φθαρεί ή αφαιρεθεί οι δύο μηνίσκοι.
Το 1877 ο Baker παρατήρησε την ύπαρξη κύστεων αρθρικού υγρού στην ιγνυακή κοιλότητα , οι οποίες έλαβαν το όνομά του. Η ιγνυακή κύστη παρουσιάζεται στη οπίσθια έσω επιφάνεια του γόνατος μεταξύ της έσω κεφαλής του γαστροκνημίου και τον τένοντα του ημιυμενώδους (κατάφυση). Ουσιαστικά πρόκειται για αρθρικό υγρό που το οποίο διαφεύγει από το θύλακο και δεν μπορεί να επιστρέψει στην άρθρωση.
ΚΛΙΝΟΣΤΑΤΙΣΜΟΣ (Μακροχρόνια Κατάκλιση):

Εναλλακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων και των παρενεργειών τα οποία δημιουργούνται μετά από μακροχρόνιο κλινοστατισμό πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως, διότι σε αντίθετη περίπτωση θέτουμε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ακόμα και τη ζωή του ασθενούς. Οι επιδράσεις ξεκινούν με προβλήματα του μυϊκού συστήματος επεκτείνονται στο σκελετικό και το χειρότερο σενάριο εξέλιξης είναι οι κατακλίσεις.
EΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΞΗ):

Εναλλακτική αντιμετώπιση για τα συμπτώματα της επικονδυλίτιδας που είναι μια συχνή πάθηση με πόνο στον αγκώνα που αντανακλά στον πήχη και στον βραχίονα. Η επικονδυλίτιδα χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή των τενόντων των μυών του αντιβραχίου, που προσφύονται στο ύψος του αγκώνα. Η φλεγμονή μπορεί να πλήξει είτε τους έξω πλάγιους τένοντες , είτε την εσωτερική πλευρά του αγκώνα και να ακτινοβολεί προς τα κάτω, κατά μήκος του αντιβραχίου μέχρι τον καρπό.
ΜΥΙΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΕΣ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση του μυϊκού σπασμού που αποτελεί τύπο μη φυσιολογικής μυϊκής δραστηριότητας. Οι σπασμοί μπορεί να είναι κλονικοί δηλαδή συνεχείς με ακούσιες εναλλαγές σύσπασης – χαλάρωσης ή να έχουμε το φαινόμενο του τονικού σπασμού , δηλαδή διαρκής σύσπαση. Η κράμπα είναι μια ξαφνική, ακούσια, μυϊκή συστολή, συνοδευόμενη από έντονο πόνο, που συμβαίνει σε έναν ή περισσότερους μύες του σώματός μας και μας αναγκάζει να διακόψουμε την όποια δραστηριότητα κάνουμε ή ακόμα και τον ύπνο μας.
ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ:

Εναλλακτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της φλεγμονής του Αχίλλειου τένοντα λόγω ενδοτενοντικών αλλοιώσεων. Συνήθως πρόκειται για ρήξεις ινών, ενώ αν συνυπάρχει βλάβη του υμένα ή του παρατένοντα τότε έχουμε τενοντοϋμενίτιδα. Η τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Οι αιτιολογικοί παράγοντες είναι εξωγενείς (υπέρ χρήση, λάθη σε προπονήσεις, τοπικά ή συστηματικά στεροειδή και αντιβιοτικά (φλουοροκινολόνης) και ενδογενείς (προχωρημένη ηλικία, ανδρικό φύλο, συστηματικές νόσοι, ανισοσκελία, παραμορφώσεις κάτω άκρων και μυϊκή αδυναμία).
ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΟΥ ΠΤΕΡΝΑΣ:

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της πελματιαίας απονευρωσίτιδας. Στο πέλμα, ανάμεσα στην πτέρνα και τη βάση των δακτύλων απλώνεται μια πυκνή δέσμη από ίνες συνδετικού ιστού που δημιουργούν μια φυσική σόλα κάτω από το δέρμα. Αυτή είναι η πελματιαία απονεύρωση , έχει αρκετή ελαστικότητα, είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε κάποια σημεία το πάχος της φτάνει το μισό εκατοστό. Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι μια επώδυνος φλεγμονώδης κατάσταση που κατατάσσεται στα σύνδρομα υπέρ χρήσης. Οι γυναίκες είναι πιθανότερο από τους άνδρες να παρουσιάσουν πελματιαία απονευρωσίτιδα. Συνήθως ταλαιπωρεί άτομα μεταξύ των 40 και 60 χρόνων. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε σε ακτινολογικό έλεγχο μια οστέινη ανάπτυξη στο κάτω μέρος της πτέρνας, την λεγόμενη άκανθα,(στην ακτινογραφία φαίνεται σαν μυτερό αγκάθι). Η άκανθα είναι οστεόφυτο, δηλαδή σχηματισμός ουλώδη ιστού στον οποίο εναποτίθενται άλατα . Οι ασβεστώσεις αυτές σταδιακά οστεοποιούνται . Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της χρονίζουσας φλεγμονής της πελματιαίας απονεύρωσης ή το αντίθετο , δηλαδή η άκανθα να προκαλέσει την πελματιαία απονευρωσίτιδα στην περιοχή (αμφίδρομη κατάσταση ).


Τα παιδιά με αυτό το φολιδωτό, κνησμώδες δερματικό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν λιγότερες κοκκινίλες, απολέπιση, και άλλα συμπτώματα, αν λαμβάνουν μασάζ μεταξύ των εξάρσεων.
Τα αυτιστικά παιδιά, τα οποία συνήθως δεν τους αρέσει να τα αγγίζουν, δείχνουν λιγότερο αυτιστική συμπεριφορά και είναι πιο κοινωνικά λαμβάνοντας ως συμπληρωματική εναλλακτική θεραπεία το μασάζ από τους γονείς τους.
Το μασάζ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σε παιδιά με ADHD και να τους βοηθήσει να αισθάνονται λιγότερο νευρικά και υπερκινητικά.
Το μασάζ μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την αναπνοή σε παιδιά με αυτή την κατάσταση των πνευμόνων.
Τα παιδιά με νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα (JRA) βιώνουν λιγότερο πόνο, πρωινή δυσκαμψία, και άγχος.
 • Α.
 • Β.
 • Γ.
 • Δ.
 • Ε.

 • ΟΣΦΥΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ) Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ Ελάχιστες Θεραπείες 10 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΣΤΕΝΩΤΙΚΗ ΤΕΝΟΝΤΟΕΛΥΤΡΙΤΙΔΑ Ελάχιστες Θεραπείες 6 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • AΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ) Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΠΕΡΙΟΣΤΙΤΙΔΑ Ελάχιστες Θεραπείες 4 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΘΛΑΣΗ Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΚΥΣΤΗ BAKER ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΠΑΘΕΙΑ Ελάχιστες Θεραπείες 6 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΚΛΙΝΟΣΤΑΤΙΣΜΟΣ (Μακροχρόνια Κατάκλιση) Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 45€ *
 • EΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ (ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΞΗ) Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΜΥΙΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΕΣ Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ Ελάχιστες Θεραπείες 8 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΟΥ ΠΤΕΡΝΑΣ Ελάχιστες Θεραπείες 6 Κόστος ανά θεραπεία 40€ *
 • 1

 • World Massage Federation THMA logo transparent 2 color 464px Thai Healing Alliance International ΠΑΣΕΜΕΘ      NCBTMB Approved Provider


   

 • 1